Now Reading
Εάν θέλεις πραγματικά να αλλάξει η ζωή σου ξεκίνα από τις συνήθειές σου

Εάν θέλεις πραγματικά να αλλάξει η ζωή σου ξεκίνα από τις συνήθειές σου

Άλλαξε συνήθειες-άλλαξε ζωή

Μπορώ να πω πια με βεβαιότητα ότι ο μοναδικός  τρόπος για να γίνει η ζωή μου καλύτερη, αλλά και η  ζωή όσων αγαπώ, είναι να αλλάζω  τις συνήθειες που μου κάνουν τη ζωή δύσκολη με άλλες  συνήθειες που θα με οδηγήσουν στο να πετύχω τους στόχους που έχω βάλει.
Για σκέψου για μια στιγμή τι κάνουν καλύτερα από σένα  οι άνθρωποι που έχουν ήδη πετύχει αυτά που επιθυμείς και εσύ; Σκέψου κάποιον που θαυμάζεις. Τι κάνει διαφορετικά σένα; Είναι οι συνήθειές του που τον έφτασαν να πετύχει.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που ακούς πρώτη φορά, όμως μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσεις μία προς μία όλες εκείνες τις συνήθειες που έχεις σε κάθε πτυχή της ζωής σου και να πάρεις στα σοβαρά το ενδεχόμενο της αλλαγής;

Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο και απαιτεί πολύ προσπάθεια και δέσμευση από μέρους σου αλλά όταν θα αρχίσεις  να βλέπεις τα πρώτα αποτελέσματα θα νιώσεις πραγματικά τόσο καλά με τον εαυτό σου και θα έχεις περισσότερο ενθουσιασμό για να συνεχίσεις την προσπάθεια.

Σε τι θες να γίνεις καλύτερη; Τι σε εμποδίζει; Τι θα ήθελες να αλλάξεις;
Αν δεν ξέρεις με τι να ξεκινήσεις , παρακάτω σου έχω μία λίστα με τους σημαντικότερους τομείς της ζωή σου που αξίζει  να εξετάσεις πριν αποφασίσεις  τι θα πρέπει να αλλάξεις για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

  • Ευεξία – Υγεία – Φυσική κατάσταση

Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χρειαζόμαστε αυξημένη ζωτική ενέργεια και καλή διάθεση να μας βοηθά να τον παλεύουμε καθημερινά.

Χτίσε συνήθειες που θα σε βοηθήσουν:

-να είσαι σε φόρμα
-να είσαι ευέλικτη
-να έχεις αντοχή και δύναμη
-να αισθάνεσαι  περήφανη γι αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη
-να τρέφεσαι σωστά
-να έχεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να εργαστείς με  αυτοπεποίθηση για τη βελτίωση όλων των πτυχών της ζωής σου και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τα βάλουμε στις συνήθειές μας.

  • Αυτοβελτίωση – Αυτοκυριαρχία

Αν θες να βελτιώσεις τη ζωή σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου. Παρατήρησε τον εαυτό σου και μάθε από τα βιώματά σου.

-Αναγνώρισε τις δυνατότητές σου και δούλεψε πάνω σε αυτές ώστε να τις ενισχύσεις.
-Αποδέξου ότι έχεις αδυναμίες. Είσαι άνθρωπος και δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια. Για την ακρίβεια δεν είναι δυνατόν να είσαι τέλεια. Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι για να τις ξεπεράσεις.
-Διάβαζε, δες ή άκου καθημερινά κάτι που θα σε κάνει καλύτερη και θα σε εμπνέει.
-Επέλεξε να σχεδιάζεις τη ζωή σου και να χτίζεις καθημερινά νέες συνήθειες που σε εξυπηρετούν.
-Να τις εφαρμόζεις στη ζωή σου και τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. Ξανά και ξανά. Μόνο έτσι θα πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου!

  • Σχέσεις

Όσο θα αποκτάς νέες συνήθειες και θα βελτιώνεις τον εαυτό σου θα παρατηρήσεις ότι θα βελτιώνονται και οι σχέσεις σου.
Οι καλές ή κακές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους είτε πρόκειται για προσωπικές, είτε για κοινωνικές ή επαγγελματικές, είναι αποτέλεσμα του τρόπου που εσύ λειτουργείς μέσα σε αυτές.

-Πως συνηθίζεις να εκφράζεις τα συναισθήματά σου;
-Ακούς ουσιαστικά τους άλλους; Συγχωρείς;
-Παραδέχεσαι τα λάθη σου; Συνηθίζεις να λες συγνώμη;
-Βάζεις όρια; Κατανοείς και σέβεσαι τα όρια των άλλων;
-Αναπαράγεις διαρκώς προβληματικές καταστάσεις;
-Συνηθίζεις να εστιάζεις στα ελαττώματα ή τα προτερήματα των άλλων;
-Κάνεις διαρκώς κριτική ή σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου;
-Επικοινωνείς συχνά με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρει να έχεις καλή σχέση μαζί τους; Κρατάς επαφή;
-Είσαι πρόθυμη να προσφέρεις τη βοήθειά σου;

Για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με την οικογένεια σου, με τον σύντροφό σου, με τους φίλους σου, με τους συναδέρφους, με τους γείτονες ή με όλους τους σημαντικούς άλλους ανθρώπους για σένα θα πρέπει να οικοδομήσεις σιγά-σιγά τις κοινωνικές σου δεξιότητες και στη συνέχεια να σκεφτείς ποιες από τις συνήθειες που έχεις δημιουργούν συγκρούσεις ή δεν βοηθούν να διατηρήσεις υγιής σχέσεις.

  • Εξαρτήσεις

Πόσες φορές έχεις πει ‘θα κόψω το αλκοόλ’ ή ‘θα κόψω το κάπνισμα’, ‘Δεν θα ξανακολλήσω με τις ώρες στο Facebook’ , ‘Φτάνει πια με αυτό το παιχνίδι’ και άλλες παρόμοιες δηλώσεις  που κάνεις καθημερινά άλλα σπάνια τις πετυχαίνεις; Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρεις, είναι να θέσεις στόχους που σχετίζονται με αυτού του τύπου τις συνήθειες  και να προσπαθήσεις να τους κατακτήσεις βήμα-βήμα.

Τα οφέλη που θα έχεις αν καταφέρεις να απαλλαγείς από όλες αυτές τις εξαρτήσεις  είμαι βέβαιη ότι τα γνωρίζεις ήδη. Και για κάθε έναν από τους εθισμούς θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο άρθρο (θα το δρομολογήσω σίγουρα) . Αξίζει όμως να θυμάσαι το πόσο χώρο θα αφήσεις στη ζωή σου για άλλα πιο όμορφα πράγματα και πόσο ελεύθερη και δυνατή θα νιώσεις στη συνέχεια.

  • Παραγωγικότητα

Ο όρος παραγωγικότητα συνήθως συνδέεται με την εργασία, ωστόσο είναι μία έννοια που μπορείς να εφαρμόσεις σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωή σου. Είτε εργάζεσαι είτε μένεις σπίτι να φροντίζεις την οικογένειά σου, είναι σημαντικό να βρίσκεις τους τρόπους και τα εργαλεία που θα κάνουν τη ζωή σου πιο απλή και εύκολη. Ένας γενικευμένος κανόνας που μπορείς να κρατήσεις στο μυαλό σου είναι
«Να αναπτύξεις ρουτίνες  και  συνήθειες που θα σε κάνουν να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα, συνδυάζοντας έξυπνα όλους τους διαθέσιμους πόρους».

Σε μπέρδεψα; Μην ανησυχείς. Θα ακολουθήσουν άρθρα που θα σου δείξω πολλά παραδείγματα.

Κάποιες καλές συνήθειες , εν συντομία,  για να γίνεις πιο παραγωγική  και να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου είναι:

-να χρησιμοποιείς λίστες και να προγραμματίζεις τις εργασίες που έχεις να κάνεις
-να σχεδιάσεις ρουτίνες για οτιδήποτε κάνεις σε καθημερινή βάση
-να αναζητάς τρόπους και πληροφορίες ώστε να βελτιώσεις ότι σε δυσκολεύει
-να ζητάς βοήθεια και να αξιοποιείς πλήρως ότι έχεις στα χέρια σου
-να οργανώνεις το χώρο σου, να ξέρεις που βρίσκεται το κάθε τι
να ξεφορτώνεσαι  πράγματα που δεν σου χρειάζονται πραγματικά
-να φροντίζεις τον εαυτό σου ώστε να έχεις περισσότερη ενέργεια

  • Οικονομικά

Σίγουρα τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά δυστυχώς την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Γι αυτό και είναι σημαντικό να μάθεις να διαχειρίζεσαι έξυπνα τα οικονομικά σου ώστε να μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου και να αποφύγεις δυσάρεστες οικονομικές καταστάσεις. Βάζοντας στη ζωή σου κάποιες καλές οικονομικής φύσης συνήθειες, θα είσαι σε θέση να μην δημιουργείς χρέη και να είσαι εντάξει στις οικονομικές σου υποχρεώσεις, να μην στερείσαι  τα στοιχειώδη για να ζήσεις, να ελέγχεις  και να ξεπερνάς οικονομικές δυσκολίες που τυχόν να προκύψουν.

Τέτοιες συνήθειες είναι:

-να καταγράφεις και να παρακολουθείς τα έξοδά σου
-να ψωνίζεις έξυπνα και να εξοικονομείς  χρήματα
-να κάνεις οικονομία και να μην ξοδεύεις αλόγιστα
-να βάζεις στόχους και να αποταμιεύεις  χρήματα
-να δημιουργείς ευκαιρίες για να αυξήσεις το εισόδημά σου

Αναγνώρισε για κάθε ένα από τα παραπάνω  ποιες είναι οι συνήθειες που πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται πια να κρατήσεις και ποιες είναι αυτές που θα ήθελες να βάλεις στη ζωή σου.

Δες τα 5 βήματα για να αλλάξεις μια συνήθεια και ξεκίνα να δουλεύεις με μία το πολύ δύο κάθε φορά. Βάλε προτεραιότητες και ξεκίνα!

Θέλεις να υποστηρίξεις το Simple Happy;

♥Μπορείς να με ακολουθήσεις σε Facebook, Instagram  και  Pinterest

♥Μοιράσου το άρθρο με κάποιον που πιστεύεις ότι μπορεί να τον ενδιαφέρει.

♥Κάνε τις αγορές σου από τους παρακάτω συνδέσμους:

Public.gr,   e-shop.gr Trelanemas.gr και   esmarket.gr

Κάνοντας τις αγορές σου από τους παραπάνω συνδέσμους  ένα μικρό μέρος των χρημάτων επιστρέφει στο Simplehappy.gr χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση για σένα.

What's Your Reaction?
Αγαπώ
0
Δεν είμαι σίγουρη
0
Ενθουσιασμένη
0
Μη ξεράσω...
0
Χαρούμενη
0

Simple Happy | Copyright © 2020.

ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top