Now Reading
Declutter – Τι είναι και για ποιο λόγο Πρέπει να το βάλεις στις συνήθειες σου

Declutter – Τι είναι και για ποιο λόγο Πρέπει να το βάλεις στις συνήθειες σου

Η ακαταστασία και η διαρκή συσσώρευση πραγμάτων στην ζωή μας δημιουργεί άγχος και απόσπαση προσοχής. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Μπορώ να σε βεβαιώσω γι’αυτό καθώς το γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Για πολλά χρόνια ήμουν από αυτούς που μάζευα πράγματα. Σπάνια έλεγα όχι σε κάτι που θα μου χάριζαν. Κατά καιρούς έκανα ξεσκαρτάρισμα άλλα συνήθως έβρισκα δικαιολογίες για να μείνουν τα πράγματα λίγο ακόμη στην ντουλάπα μου, στα ράφια μου και στη ζωή μου. Ένιωθα πως το καθετί είχε μια ιστορία να μου πει. Ήμουν δεμένη με τα πράγματά μου.

Με πλήγωνε όταν άκουγα τον άντρα μου να μου λέει ότι το σπίτι μας ήταν γεμάτο σαβούρα. Με έβλεπε  να ανεβοκατεβάζω βουνά από πράγματα χειμώνα καλοκαίρι, να τακτοποιώ συνέχεια, να οργανώνω και να οργανώνομαι κάθε τρεις και λίγο και τελικά τάξη να μην υπάρχει.  Επίσης τα πράγματα που έβαζα σπίτι μου τελικά ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που έδινα.

Τη μέρα που  συνειδητοποίησα το πόσο χώρο , χρόνο και ενέργεια μου ΄έτρωγαν΄ όλα αυτά που είχα συσσωρεύσει στη ζωή μου, πραγματικά τρόμαξα.
Πολλές φορές θυμάμαι να προσπαθώ να βρω κάτι και να μην μπορώ. Όταν έπιανα να καθαρίσω το σπίτι μου έπαιρνε ένα Σαββατοκύριακο.

Πήρα λοιπόν τη μεγάλη απόφαση!  Να διώξω όλη τη σαβούρα από το σπίτι μου και από τη ζωή μου.

Τι τελικά είναι αυτό το περιβόητο declutter;

 

Ο όρος declutter σε μια ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά σημαίνει το να απομακρύνω όλα εκείνα τα πράγματα που έχω στο σπίτι μου και στη ζωή μου γενικότερα τα οποία δεν με εξυπηρετούν πια.
Πράγματα που δεν έχουν πια αξία για μένα, που έχω να χρησιμοποιήσω πολύ καιρό ή τα κρατώ για περίπτωση που μου χρειαστούν στο μέλλον. Κάτι σαν αυτό που λέμε ξεσκαρτάρισμα.

Το declutter δεν περιορίζεται μόνο σε υλικά αγαθά αλλά έχει εφαρμογή σε οτιδήποτε υπάρχει ζωή σου και χαρακτηρίζεται από ακαταστασία. Είτε πρόκειται για ρούχα, για βιβλία, για χαρτούρα, για αρχεία στον υπολογιστή σου είτε για προσκολλήσεις, φόβους , συναισθήματα ή ακόμα και ανθρώπους που κρατάς στη ζωή σου, σε παροτρύνω να ξεκινήσεις σήμερα.

Για ποιο λόγο να κάνεις declutter;

 

Το να απλοποιήσεις τη ζωή σου και να μάθεις να ζεις με λιγότερα, εκτός από το ότι απελευθερώνεις χώρο και κερδίζεις χρόνο, σε πολλές περιπτώσεις σε γλιτώνει και από χρήματα που σπαταλάς σε άχρηστα αντικείμενα.

Η καθαριότητα όλων αυτών των αντικειμένων είναι πραγματικά ακόμα μια πληγωμένη ιστορία!
Σκέψου πόσο χρόνο κλέβεις από κάτι άλλο πιο σημαντικό που θα μπορούσες να κάνεις , προκειμένου να καθαρίζεις όλα αυτά τα περιττά αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο σου.
Το άλλο ενδεχόμενο είναι να βάζεις προτεραιότητα στα σημαντικά και να μην τρελαίνεσαι και  τόσο να τα έχεις όλα σε τάξη και καθαρά με αποτέλεσμα  το συμμάζεμα και η καθαριότητα τους να γίνεται μια εκκρεμότητα που σε γεμίζει και πάλι με άγχος.

Επίσης ένας καλός λόγος για να ξεκινήσεις το declutter σήμερα είναι γιατί δίνοντας σε κάποιον άλλο κάτι που δεν έχει αξία για σένα μπορεί να τον κάνει χαρούμενο.

Ανακεφαλαιώνοντας κράτα πως βάζοντας  τη συνήθεια του declutter στη ζωή σου καταφέρνεις να μειώσεις το καθημερινό άγχος , να είσαι πιο εστιασμένη και παραγωγική και να έχεις περισσότερο χώρο και χρόνο για πράγματα  ουσιαστικότερα που έχουν πραγματικά νόημα και περισσότερη αξία για σένα.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Simple Happy;

♥Μπορείς να με ακολουθήσεις σε Facebook, Instagram  και  Pinterest

♥Μοιράσου το άρθρο με κάποιον που πιστεύεις ότι μπορεί να τον ενδιαφέρει.

♥Κάνε τις αγορές σου από τους παρακάτω συνδέσμους:

Public.gr,   e-shop.gr Trelanemas.gr και   esmarket.gr

Κάνοντας τις αγορές σου από τους παραπάνω συνδέσμους  ένα μικρό μέρος των χρημάτων επιστρέφει στο Simplehappy.gr χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση για σένα.

What's Your Reaction?
Αγαπώ
3
Δεν είμαι σίγουρη
0
Ενθουσιασμένη
0
Μη ξεράσω...
0
Χαρούμενη
0

Simple Happy | Copyright © 2020.

ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top