Now Reading
DIY – Οικονομικά κεράσματα για το σχολείο.

DIY – Οικονομικά κεράσματα για το σχολείο.

Κεράσματα για το σχολείο

Πριν λίγες μέρες το Αθηνουλάκι μου έγινε τεσσάρων χρονών κι ένα από τα θέματα που έπρεπε να σκεφτώ και να οργανώσω, ήταν τι κεράσματα θα δώσουμε στο σχολείο. Δε μας έφταναν όλα τα άλλα, έχουμε κι αυτή τη σπαζοκεφαλιά τώρα. Τα κεράσματα για το σχολείο είναι μάλλον νέα μόδα, δεν θυμάμαι να είχαμε εμείς τέτοια όταν πήγαινα σχολείο. Δεν έχω ιδέα πότε και πώς ξεκίνησε, ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Όταν το παιδάκι σου γυρίζει από το σχολείο κάθε τόσο με ένα κέρασμα στο χέρι, είσαι εν μέρει υποχρεωμένη να δώσεις και συ.

Κάθε φορά που κάποιο παιδάκι γιορτάζει ή έχει γενέθλια, πηγαίνει στο σχολείο κάποιο κέρασμα για τους συμμαθητές του. Το κέρασμα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Γλυκό, αλμυρό, φτιαγμένο από τα χεράκια σου, τυποποιημένο, ακόμη και παιχνίδι ή κάποιο αντικείμενο στολισμένο σαν δωράκι.

Σκέφτηκα αρχικά να κάνω κάτι χειροποίητο, αλλά υπήρχε περιορισμός από το σχολείο. Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με τον Κορονοϊό, το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει να λαμβάνουν τροφές που παρασκευάζουμε εμείς, αλλά μόνο κάτι συσκευασμένο. Οπότε θα κρατήσω την ιδέα μου για τη γιορτή της Αθηνούλας.

Αφού η επιλογή των τυποποιημένων ήταν μονόδρομος, πήγαμε μαζί με την Αθηνά να διαλέξει αυτή τι θέλει για να τα ετοιμάσουμε παρέα. Διάλεξε γλυφιτζουράκια και σοκολατάκια. Στην εικόνα παρακάτω βλέπετε πόσο μου κόστισε η κάθε συσκευασία. Πήραμε και ένα χαρτί περιτύλιγματος το οποίο, επίσης, διάλεξε μονή της και βάλαμε μπρος την επιχείρηση Κεράσματα για το σχολείο!

Κεράσματα για το σχολείο

Τα απλώσαμε όλα στο τραπέζι για να ξεκινήσουμε τη δουλειά, αλλά αντί αυτού καταλήξαμε να παίζουμε κλέφτες και αστυνόμοι. Η Αθηνά έκλεβε τα σοκολατάκια από το τραπέζι και γω έτρεχα από πίσω να την προλάβω μην τα φάει. Όπως καταλαβαίνεις η μικρή μου, μόνο την δουλειά δεν είχε στο μυαλό της. Την πήγα και εγώ στη γιαγιά και συνέχισα μόνη μου γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τελειώσω διαφορετικά.

Αφού το κέρασμα το βρήκαμε τώρα έμεινε το περιτύλιγμα. Με μια απλή αναζήτηση στο Pinterest θα βρεις άπειρες ιδέες για περιτυλίγματα.

Εάν δεν έχεις θα πρέπει να αγοράσεις κορδέλα (λεπτή) και καρτελάκια. Εγώ τα είχα σπίτι ευτυχώς. Τις κορδελίτσες τις μαζεύω από μπομπονιέρες ή δώρα σε ένα ντουλάπι, μαζί με άλλα ψιλολόγια που κρατώ για χειροτεχνίες. Και τα καρτελάκια μου είχαν περισσέψει από τα καλέσματα της βάπτισης. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις σπάρτινο σπάγκο. Και τα καρτελάκια μπορείς να τα φτιάξεις από χαρτόνια.

Συνολικά για τα γλειφιτζούρια, τα σοκολατάκια και το χαρτί περιτυλίγματος πλήρωσα μόλις 11,35€. 

Δείτε τη διαδικασία που ακολούθησα:

Κεράσματα για το σχολείο
  1. Το χαρτί περιτυλίγματος είναι 150×70 εκατοστά. Χρειαζόμουν 30 κομμάτια. Μέτρησα και έκοψα το χαρτί σε κομμάτια 20×15 εκατοστά.
  2. Κόλλησα με σελοτέιπ κατακόρυφα τις δύο άκρες και στη συνέχεια το κάτω άκρο όπως φαίνεται την εικόνα 2.
  3. Έκοψα όσο σελοτέιπ περίσσευε από τις άκρες.
  4. Έβαλα μέσα τα γλυκίσματα.
  5. Έπιασα και δίπλωσα την πάνω άκρη, όχι παράλληλα της κάτω άκρης αλλά σταυρωτά.
  6. Έκανα μια τρύπα με τον διακορευτή (*επιτέλους μετά από τόσα χρόνια έμαθα πως λένε το εργαλείο που κάνει τρύπες στο χαρτί!!)
  7. Πέρασα την κορδέλα.
  8. Έκανα ένα φιόγκο.
Κεράσματα για το σχολείο

Στη συνέχεια έγραψα το όνομα της Αθηνάς στα καρτελάκια, τα πέρασα στο ένα άκρο της κορδέλας, έκανα δυο κόμπους και έτοιμα τα κεράσματα μας!

Φροντίστε να αφήσετε το ένα άκρο, στο οποίο θα περάσετε την κορδέλα, λίγο πιο μακρύ από το άλλο.

Εάν θες να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα που δημοσιεύω μπορείς να κάνεις εγγραφή στο newsletter ή να με ακολουθήσεις στα social media ( Facebook, Instagram, Pinterest)

What's Your Reaction?
Αγαπώ
1
Δεν είμαι σίγουρη
1
Ενθουσιασμένη
3
Μη ξεράσω...
0
Χαρούμενη
1

Simple Happy | Copyright © 2020.

ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top